SHR фотоепилация

Как работи SHR технологията?

SHR фотоепилацията е метод за трайно обезкосмяване, който работи чрез интензивна пулсираща светлина без да засяга кожата. Същността на метода е  т.нар. селективна фототермолиза. Какво означава това на практика – светлината от уреда се трансформира в топлина и разрушава космения фоликул по избирателен начин. Пигментът, съдържащ се в косъма (меланин), абсорбира светлината и я провожда до космената луковица, където тя бива елиминирана. По този начин космите умират и отпадат за дълъг период от време.

SHR фотоепилацията в много отношения доказано превъзхожда лазерната епилация. Тя третира много по-широк спектър кожи и косми, ефективна е дори при тънки и светли косми, както и при по-тъмни кожи, дори такива с тен от слънце или солариум. При лазерите се третират само определени типове кожи и косми и в повечето случаи процедурите не могат да се извършват в слънчевия период от годината. Процедурите със SHR са безболезнени, сигурни, с минимален риск от странични ефекти (при спазване на всички препоръки на терапевта от страна на клиента). Тези процедури са и най-изгодни за клиента при съотношението цена – качество.

Апаратурата за фотоепилация на Hair No More се настройва за работа според фототипа на клиента, като може да се работи с клиенти от I-ви до IV-ти фототип. Уредът е от ново поколение – мощен, бърз и с доказано добри резултати, а процедурата е безболезнена благодарение на системата за интензивно охлаждане, която действа като локална анестезия.

Забравете за бръсненето и кола маската – ще се радвате на ефективно и трайно обезкосмяване без да губите ценно време и да харчите излишни средства в дългосрочен план. Резултатите, които се постигат със средно между 6 и 8 процедури, са намаляване на окосмяването с минимум с 80%- 85% в третираните зони за период от 3 до 5 години, като малкото косми, които се появяват отново през годините, растат по-бавно и са по-тънки. След приключване на основни курс, ще са необходими поддържащи процедури (1-2 пъти в годината) за премахване на малкото окосмяване, което се появява отново през годините. То ще бъде от по-тънки и по-слаби косми, които се елиминират лесно с който и да е метод за епилация.