Лазерна епилация с лазер Lumedin

Лазерната епилация е най-съвременният метод за трайно обезкосмяване. При нея лазерният лъч светлина действа директно върху меланина, съдържащ се в космените фоликули. Лазерната светлина достига до космения фоликул и се абсорбира от багрилото му.

Дългосрочното обезкосмяване се получава в резултат на разрушаването на всички структури, отговорни за растежа на косъма, а това е възможно, когато космите са в анангенна фаза (фаза на растеж). Ако в резултат на доставената енергия няма трайно, пълно увреждане на структурите, отговорни за растежа, космите преминават в телогенна фаза (фаза на почивка). Характерна особеност е падането на космите 10-14 дни след процедурата.
Окосмяването трябва да се третира, когато космите са в анагенна фаза, а интервалите между третиранията се адаптират към фазите на растеж на космите. Колкото по-висока е концентрацията на меланин, толкова по-ефективна е процедурата.

Като стандарт, диодните лазерни процедури се извършват на всеки 4-5 седмици. В зависимост от случая се извършват около 4-6 процедури, като крайният резултат е над 80% премахване на окосмяването в третираната зона за период до 10 години. Поддържащи процедури се правят 1-2 пъти в годината.

За LUMEDIN

Lumedin е последно поколение диоден лазер, предлагащ изключителна технология и ефективност. Лазерът има награда за иновация от LNE – най-големият конгрес за красота и естетика, който се провежда ежегодно в Полша.

Устройството излъчва лъч светлина с дължина на вълната 808 nm, гарантираща повишена ефективност, по-добро проникване и в резултат на това по-ефективна процедура. За нашия географски район (фототип I-III, тъмни и светли косми) диодните лазерите с дължина на вълната 808 nm са предпочитани, защото предлагат т.нар. „златен стандарт“ в лазерната епилация.
Лазерът е с 2500 W пикова мощност, което го прави един от най-мощните на пазара в своя клас – ефективността на епилиране се определя от плътността на енергията и продължителността на импулса. В диодните лазери тези стойности са свързани с максималната мощност на диодната матрица. Колкото по-голяма е мощността, толкова по-кратък е импулсът за ефективни енергийни нива на епилация. Това е особено важно за светли и тънки косми, при които поради риска от изгаряне на кожата (съдържанието на меланин в космите и кожата е на почти еднакво ниво) продължителността на импулса трябва да е кратка.

Lumedin има дължина на вълната с висок афинитет към меланина – пигментът, който се съдържа в косъма. Светлината се абсорбира от меланина, благодарение на което се получава ефекта на фототермолиза на космения фоликул (термично разрушаване).

Благодарение на програмираните параметри, лазерната епилация с Lumedin се използва за различни фототипове на кожата (I-IV според класификацията на Fitzpatrick) и цвят на косъма без риск от изгаряния.

Комфорт за клиента

В сравнение с други лазери, лазерът Lumedin осигурява комфорт по време на процедурата благодарение на използването на технология на тройната система за охлаждане: вода, въздух и използването на водач от сапфирено стъкло. Контактната охлаждаща глава охлажда кожата до 0 ℃, което прави третирането на практика безболезнено.

Комфортът на клиента също зависи от продължителността на процедурата. Колкото по-бързо е действието, толкова по-кратко е третирането. С Lumedin процедурата се извършва в режим на увеличаване на честотата на импулсите с едновременно намаляване на енергията – този метод е известен като In Motion и е създаден за защита на чувствителната кожа чрез увеличаване на честотата и намаляване на ширината на импулса. Лазерът има универсална третираща глава 12mmx20mm, което гарантира по-бърза епилация и при по-големи повърхности.